Kakšne vrste navijač ste? - #simplyfans by Gorenje

Preview news

Monday, 8th October 2018

Kakšne vrste navijač ste?

Kakšne vrste navijač ste?

Pet vrst navijačev

Vsak šport, vsaka ekipa in celo vsak igralec imajo svoje ljubitelje. Skupino ljudi, ki navijajo zanje, verjamejo vanje in, kar je najpomembneje, jih podpirajo. Ampak, ali so res vsi športni navdušenci enaki?

Oglejmo si seznam petih različnih vrst navijačev, ki smo ga pripravili za vas. Ali v katerem od teh opisov prepoznate sebe ali svoje prijatelje?

Bodite iskreni!

1.      ZVESTI NAVIJAČI

Ti ljubitelji so srce in duša skupine navijačev. Ti fantje kot zvesti navijači ekipi vedno stojijo ob strani, tako v dobrem kot slabem, in nikoli ne bi mogli navijati za drugo ekipo. Sezonske karte si priskrbijo takoj, ko so na voljo, in so najmočnejši privrženci ekipe – tudi takrat, ko gre ekipi slabo, ti navijači poskrbijo, da igralci ostanejo motivirani. Ta vrsta navijačev je na vrhu seznama želja vsake ekipe!

2.      NAVIJAČ PO DRUŽINSKI TRADICIJI

Nekatere družine imajo tradicijo, da se vsako nedeljo dobijo za kosilo, druge pa skupaj podpirajo lokalno ekipo in obiskujejo njene tekme. Ali ni nekaj najbolj prikupnega videti dedka in njegovega vnuka, kako na tekmi skupaj navijata za najljubšo ekipo, pri tem pa se učita o športu in njegovih vrednotah.
Ko bo vnuk odrasel, bo še vedno navijal za isto ekipo, in sicer ne samo zato, ker uživa v tem športu, ampak tudi zaradi družinskih spominov in vezi, ki jih je izkusil kot otrok.

3.      NAVIJAČ ZARADI DRUŽBE

Tem navijačem je najpomembneje, da se dobijo s svojimi prijatelji in skupaj gledajo tekmo. Našli jih boste v lokalnem športnem baru ali v prijateljevi dnevni sobi. Pomembne stvari so tri: televizija z velikim zaslonom, hladne pijače in družba najboljših prijateljev. Čeprav je tekma morda razlog za njihovo srečanje, ti fantje na skrivaj bolj uživajo v tem, da se lahko skupaj družijo, kot pa v samem gledanju tekme.

4.      NORI NAVIJAČ

To vrsto navijačev zlahka prepoznate, saj so najglasnejši – naj bo to na tekmi ali v njihovem domu! Ti navijači običajno kričijo vsakih pet sekund: ali zato, ker je ekipa naredila nekaj fantastičnega, ali zato, ker ga je prav pošteno polomila. Skoraj se zdi, da je tekma zanje zgolj izgovor, da lahko izlijejo svoje frustracije in se derejo na ves glas. Če jim to ustreza, že prav tako. Mi to podpiramo, če se gre za dobro stvar in je spoštljivo.

5.      NAVIJAČ V DRUŽBENIH MEDIJIH

Ti navdušenci najbolj obožujejo družbene medije in šele nato je na vrsti šport. Preprosto želijo, da vsi vedo, za koga navijajo, in pogosto objavljajo utrinke o najnovejših tekmah. Običajno so navijači v družbenih medijih samo navijači, ko gre ekipi dobro in je nek šport popularen v medijih. Ko se prah poleže, pa ugasnejo tudi njihove objave o ekipi.