Nikola Karabatić - brez filtra - #simplyfans by Gorenje

Preview news

Tuesday, 21st August 2018

Nikola Karabatić - brez filtra

Nikola Karabatić - brez filtra

Če je bil kdo kdaj brez dlake na jeziku, nekdo, ki pove stvari tako kot so, je to Nikola Karabatić. Z nami je govoril "brez filtra".

Je prava super zvezda svetovnega rokometa, velikan igre, z dvema olimpijskima zlatima medaljama in štirimi svetovnimi naslovi s francosko reprezentanco, trenutno zvezda ekipe Paris Saint Germain. Bil je trikratni najboljši igralec sveta, kar še ni uspelo nikomur, osvojil je tri zlate medalje na evropskih prvenstvih. Športni častnik L'Equipe pa ga je oklical za prvaka prvakov leta 2011.

Brez dvoma! Rojen v Nišu, Srbija, zdaj živi in zastopa Francijo na mednarodni rokometni sceni. Rokomet je družinska stvar, saj je bil njegov oče poklicni igralec, Nikola in njegov mlajši brat Luka pa igrata na najvišji ravni. Tako ni nobenega dvoma da je rokomet del družine. Živel in profesionalno je Nikola že igral v Nemčiji, Španiji, trenutno pa živi in igra v Franciji. Je premišljen in inteligenten človek, ki govori pet jezikov in razmišlja o prihodnosti rokometa.

Svoje zasebno življenje rad deli tudi s sledilci na družabnih omrežjih, pred kratkim pa se je njegova družina povečala, dobili so prečudovito dojenčico Noro. 

Nikola je brezkompromisni človek, ki zahteva najboljšo različico sebe in svoje ekipe, vrlina pravega zmagovalca. Kot ambasador blagovne znamke Gorenje priznava, da njegova predstava na igrišču zahteva popolno podporo ekipe za njim, njegove družine in soigralcev. Njegova domača podporna ekipa, katere sestavni del so tudi aparati Gorenje, mu pomaga pri navigaciji in pripravi na svoje profesionalne in vsakodnevne življenje.

Ni neodgovorjenih vprašanj! Mi smo Nikola ujeli ravno pred poletnimi dopusti.

Nikola, povej nam, kaj je tako posebnega pri rokometu?

N: Rokomet je moja strast. Všeč mi je vse pri tem športu, hitrost, žilavost, cilji, ki jih morate doseči, obramba, družabniki in soigralci. To je eden najbolj popolnih športov, ki ga lahko igrate in je del moje družine.

Kakšen je bil vaš ključ do uspeha?

N: Mislim, da je moja miselnost ključ do uspeha. Sem trd delavec in borec, nikoli ne odneham, vedno dajem 200%, bodisi na treningu bodisi na tekmi. Nikoli ne izgubim pozornosti in samozavesti in hkrati nikoli ne jemljem stvari kot samoumevne.

Ali obstaja kaj v čemer nisi dober?

N: Petje! Ni mi všeč zvok mojega glasu in bi zelo rad lepo pel.

Veliko si se selil, kakšno je zdaj življenje v Parizu?

N: Ljubim svoje življenje v Parizu. Prvič živim v tako velikem mestu. Všeč mi je, da grem lahko na trening z metrojem. Obožujem živeti v mestu, kjer se toliko dogaja, in biti del enega najlepših mest na svetu.

Katera je tvoja najljubša pariška navada?

N: Rad vozim svojega sina v šolo s kolesom, kjer se del poti vozim tudi ob  Eifflovem stoplu, vsakič sem kot otrok.

Zaposlen si z zahtevnim športom, domom in družinskim življenjem. Kako ohraniš vse enostavno?

N: Vedno se poskušam spomniti, kako srečen sem lahko, da živim od svoje strasti in da imam najboljšo družino. Čim večkrat poskušam gledati pozitivno na vse. Moj pogled na svet mi pomaga ostati samozavesten in hkrati preprost, nikoli ne vzemite ničesar za samoumevno.

Kaj počnete med svojim prostim časom?

N: Poleg rokometa in vseh "obveznosti" okrog mojega športa, preživim ves moj prosti čas s svojo družino in s svojimi prijatelji. So najpomembnejši v mojem življenju, tako da jim namenim veliko časa. Igram se z Alekom, ga peljem v šolo, odidem v park z njim, igrava rokomet, nogomet, ping pong, tenis. Karkoli si zaželi.

Kako je biti ambasador blagovne znamke Gorenje?

N: Zelo sem ponosen, da sem lahko ambasador Gorenja. Tako kot Gorenje prihajam tudi sam iz balkanske regije in rad bi verjel, da oba predstavljava najboljše stvari v regiji. Stalno strmenje k najboljšim rezultatom in preprostost sta tudi vrednote, ki jih si jih deliva, zato se popolnoma identificiram z blagovno znamko.