V Celju se je pisala zgodovina. Slovenski rokmetaši so evropski prvaki! - #simplyfans by Gorenje

Preview news

Friday, 27th July 2018

V Celju se je pisala zgodovina. Slovenski rokmetaši so evropski prvaki!

V Celju se je pisala zgodovina. Slovenski rokmetaši so evropski prvaki!


Tekmo v peklenskem Zlatorogu so bolje začeli Francozi, ki so hitro prišli do prednosti štirih zadetkov, a so se reprezentanti potem predramili in poskrbeli za preobrat. Na polčas so Slovenci odšli z minimalnim zaostankom. V drugem delu so Slovenci že vodili za dva gola vendar so Francozi z delnim izzidom 4:0 poskrbeli za nove skrbi v slovenskem taboru.  Trije uspešni napadi Slovenske reprezentance so poskrbeli da je sledila je napeta končnica, v kateri so več zbranosti, poguma in moči prikazali naši fantje in se tako na koncu zasluženo veselili naslova evropskih prvakov.


V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Grega Ocvirk z enajstimi goli, po šest sta jih dosegla Kristjan Horžen in Marko Kotar.


Varovanci selektorja Saše Praprotnika, ki so na tem prvenstvu šestkrat zmagali (ob Francozih so premagali še Norveško, Izrael, Srbijo, Islandijo in Portugalsko) in samo enkrat izgubili (proti bronastim Nemcem), so tako prišli do zgodovinskega naslova. Leta 2002 so bili drugi, letos pa v drugem finalu le prišli do zlate medalje, do katere so se dokopali pred nabito polno dvorano v Celju.