Petak, 8. mart 2019

Šta bih radio da nisam rukometaš?

Šta bih radio da nisam rukometaš?

Čini se da su svi profesionalni sportaši znali kakva će biti njihova profesionalna karijera, još od najranijeg djetinjstva.

Neki su se zaljubili u loptu već kao djeca koja su tek prohodala i počeli sa treninzima prije nego što su krenuli u školu. Put ka tome da postanete profesionalni rukometaš nije jednostavan, ali čini se da su se neki naprosto rodili za takav način života.

Međutim, postoje i izuzetci, poput našeg ambasadora, Ivano Balića, jednog od najboljih rukometaša svih vremena. Dok smo pravili nekoliko fotografija u našoj Gorenje tvornici u Velenju u Sloveniji, naumpalo nam je da ga pitamo -  a i ostale, šta bi oni radili, da nisu postali profesionalni rukometaši.

 

IVANO BALIĆ, BIVŠI RUKOMETAŠ

“Čak i da nisam postao profesionalni rukometaš, i dalje bih se bavio sa nečim što ima veze sa sportom, pošto me sport čini sretnim.”

 

NIKOLA KARABATIĆ, RUKOMETAŠ PARIS SAINT-GERMAIN-a

“To je jako teško pitnje za odgovoriti, pošto sam ja želio biti rukometaš još od malih nogu. Vjerujem da bih vjerovatno bio arhitekta, da nisam rukometaš.”

 

VID KAVTIČNIK, RUKOMETAŠ MONTPELLIER-a

“Da nisam postao profesionalni rukometaš, oduvijek sam sanjao da budem astronaut. Uvijek sam želio da idem u svemir.”

 

WILLIAM ACCAMBRAY, RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

“Pa, da postanem rukometaš je uvijek bio moj prvi izbor, ali ako bi trebao da biram nešto drugo, vjerovatno bih imao kompaniju u kojoj bih bio sam svoj šef.”

 

VALENTIN PORTE, RUKOMETAŠ MONTPELLIER-a

“Uvijek sam želio biti sportista i da nisam rukometaš, vjerovatno bih odabrao golf.”

 

TIMUR DIBIROV, RK VARDAR SKOPJE

“Vjerujem da bih onda bio vozač u nekom moto sportu.”

 

EDUARDO GURBINDO, HBC NANTES

“Šta bih bio da nisam profesionalni rukometaš? Milioner. Samo se šalim, vjerovatno bih bio nastavnik.”

 

ROLAND MIKLER, Telekom Veszprem

“Mislim da bih onda bio profesionalni DJ!”

 

CYRIL DUMOULIN, HBC Nantes

“Dobro pitanje. Studirao sam trgovinu, ali ne znam sa sigurnošću… možda bih radio u prodaji, komunikacijama ili marketingu. To je nešto što već radim za svoje ljetne kampove rukometa i za moju vlastitu Internet trgovinu.”