Četvrtak, 31. januar 2019

Profesionalci su također navijači – 2 dio

Profesionalci su također navijači – 2 dio

Biti navijač je uzbudljiva stvar, zato nije ni čudo što su čak i profesionalni sportisti također i navijači. Pitali smo neke od najboljih rukometaša da podijele sa nama, za koga oni navijaju, koji sport osim rukometa prate, zašto vole taj sport i kojim se oni sportistima dive.
Pogledajmo šta su rekli za našu stranicu…

 

DIEGO SIMONET, Montpellier Handball 

Diego je Argentinac, zato nije ni iznenađenje da je on ljubitelj fudbala i Mesija. Zanimljivo je da iako nije veliki ljubitelj košarke, da mu je pravi primjer vrhunskog sportiste Manu Ginobili.

https://www.instagram.com/chinosimonet/

 

RAUL ENTRERRIOS, FC Barcelona Lassa

Jedan od najboljih španskih rukometaša nam je rekao da je svakako navijač FC Barcelona ali isto tako da voli gledati razne sportove, uglavnom NBA košarku, a sve zbog legendarnih Michael Jordan-a i Kobe Bryant-a. Njegov omiljeni sportista je Rafael Nadal, jer osim što je izvrstan igrač tenisa, on predstavlja sve vrijednosti koje pravi sportista treba da ima.

https://www.instagram.com/raulentrerrios/

IGOR ANIĆ, RK Celje Pivovarna Laško

‘Ja sam veliki fan košarke, a posebno pratim NBA. Nekada sam se divio Michael Jordan-u i Shaquille O’Neal-u. Danas nisam neki poseban fan nekog sportiste, ali volim da navijam za sportiste koji koriste svoj uspjeh u dobre svrhe, sportiste poput LeBron James-a, Colin Kaepernick-a, Novaka Đokovića i mladog, ali već uspješnog Kylian Mbappé-a.’

https://www.instagram.com/igoranic/

 

GONZALO PEREZ DE VARGAS, FC Barcelona

“Za mene pored rukometa, sport koji uvijek volim pratiti je košarka, bez obzira koje takmičenje, ali NBA i Euroleague su moja omiljena takmičenja. Što se tiče individualnog sportiste, veliki sam fan Rafael Nadal-a, zbog svega što je postigao i načina na koji se bori u svakom meču.”

https://www.instagram.com/perezdvargas/

 

LUKA STEPANČIĆ, PSG Handball

Kada smo ga pitali koji mu je omiljeni sport ili sportista, Luka nam je rekao da prati dosta sportova na dnevnoj osnovi, jer smatra da je sport globalni ambasador pravih vrijednosti, napornog rada i discipline, a to je posebno korisno za djecu i tinejdžere.

“Volim gledati velike uspjehe sportista koji su počeli od samog dna, i koji su uvijek ostali skromni i ponizni i koji pomažu drugima i da vrate nešto od uspjeha društvu. Zato kao najbolji primjeri takvih sportista čiji sam fan su LeBron James, Novak Đoković, Anthony Joshua. I naravno, veliki sam navijač fudbalskog kluba Juventus.”

https://www.instagram.com/lukastepancic7/

 

BENJAMIN BURIĆ, SG FLENSBURG-HANDEWITT

“Postoje samo dvojica sportista čiji sam veliki obožavatelj. Ličnosti koje su me motivirale i pokazale da se svi ciljevi mogu postići, poput Michael Jordan-a i Muhammad Ali-a. Obojica su bili najbolji u svojim sportovima i način na koji su ga predstavljali je bio zaista oduševljavajući.”

https://www.instagram.com/benjaminburic12/