Ponedjeljak, 5. novembar 2018

Profesionalci su također navijači

Profesionalci su također navijači

Biti sportski navijač je uzbudljiva stvar, zato nije ni čudo što čak i profesionalni sportaši su također navijači. Pitali smo neke od najboljih rukometaša da podijele sa nama, čiji su oni fanovi, koje sportove prate osim rukometa, zašto vole taj sport i kojem se sportisti dive.

Pogledajmo šta su nam otkrili za našu stranicu…

IVANO BALIĆ

Ivano kaže: “Pratim američke sportske timove - Red Sox, Celtics, New England Patriots i NY Devils. To su moji omiljeni timovi, a što se tiče omiljenog sportiste to je malo teže pošto su se većinom oprostili od aktivnog bavljenja sportom, osim Tom Brady-a. Također volim fudbalski klub Inter.”

 

NIKOLA KARABATIĆ, PSG

Evo šta je naš ambasador, Nikola rekao o tome za koga navija osim za svoje prijatelje u rukometu: ‘Ja sam naravno veliki ljubitelj rukometa; međutim, u posljednje vrijeme dosta pratim američki fudbal, posebno NFL. Volim taj sport, kacige, opremu, velike stadione, lude navijače. Želja mi je da pogledam utakmicu uživo, možda Superbowl.

Moj omiljeni sportista je Novak Đoković. Sviđa mi se tenis, jer je i moj brat Luka dugo vremena igrao tenis, tako da sam odrastao gledajući ga kako igra mečeve. Novak je jedan od najboljih tenisera svih vremena, ali ono što me posebno oduševljava je sav njegov rad pored tenisa. Impresioniran sam njegovom fondacijom (https://novakdjokovicfoundation.org/) sa kojom on pokušava da pomogne ljudima i na taj način izuzetno pomaže društvenoj zajednici, i zbog toga je on meni uzor. Imao sam privilegiju da ga i upoznam tri puta do sada i mogu reći da je zaista dobra osoba. Jednostavno ga obožavam!! :)’

 

VID KAVTIČNIK, Montpellier

Vid, slovenski rukometaš u Montpellier-u i naš brend ambasador, rekao nam je da posebno obožava američke lige kao što su NFL, NBA, NHL, gdje voli da prati slovenačke sportiste Dončića, Dragića i Kopitara i njihove timove.

“Ako baš moram birati svog omiljenog sportaša to bi bili Micheal Jordan i Rodger Feder, obojica ikone i legende svojih sportova. Sviđaju mi se zbog svojih sportskih postignuća ali i zbog vrijednosti koje oni predstavljaju.”

 

ANDREAS PALICKA, Rhein-Neckar Lowen

Švedski golman Andreas rekao nam je da on voli Zlatana Ibrahimovića jer je veliki obožavatelj fudbala, a Zlatan je očigledno jedan od najboljih fudbalera i također dobra osoba. Još je istakao:

“Može se reći da je on promijenio način na koji se fudbal posmatra u švedskoj od vremena fudbala do Zlatanovog vremena.”

 

Pratite nas i u nastavku, gdje ćemo pokazati i odgovore Diega Simoneta, Raula Entrerriosa, Luke Stepančića, Igora Anića, Gonzala Perez de Vargasa i Benjamina Burića